Konfirmander planter æbletræer

Klik evt. på foto for at forstørre

SØNDAG DEN 2.APRIL 2017 - HJALP KONFIRMANDER MED AT PLANTE 2 ÆBLETRÆER FOR AT FEJRE OG MARKERE 500 ÅRET FOR REFORMATIONEN OG LUTHERS OPSLAG AF SINE TESER PÅ KIRKEDØREN I WITTENBERG. I DEN ANLEDNING VAR MENIGHEDEN DERUDOVER EFTER GUDSTJENESTEN INVITERET PÅ PØLSER M/BRØD I "HØNSEHUSET" v/PRÆSTEGÅRDEN ... UNDER GUDSTJENESTEN VAR KIRKEN PYNTET MED DEN PÅSKE-STREET-ART, SOM KONFIRMANDERNE WEEKENDEN FØR HAVDE KREERET ...

HER FØLGER MENIGHEDSRÅDSFORMANDENS TALE I DAGENS ANLEDNING:

 

LIVET ER MERE END LAGKAGE HER 

HER ER DET OGSÅ LUTHER

GIV DET EN CHANCE OG SE HVAD DER SKER

NÅR GABRIELS ENGLE TRUTTER

… SÅDAN FORMULEREDE SHUBIDUA DET I SANGEN

ÆBLETRÆER PLANTES LANDET OVER, DA LUTHER BL.A. ER CITERET FOR AT VILLE PLANTE ET ÆBLETRÆ I DAG SELV OM HAN VAR VIDENDE OM, AT JORDEN VILLE GÅ UNDER I MORGEN. I LUTHERS WITTENBERG ER DER PLANTET ÆBLETRÆER PÅ VOLDANLÆGGET I ANLEDNING AF REFORMATIONS-JUBILÆET.

I NØRRE BROBY TÆNKER VI NOK IKKE SÅ TIT PÅ LUTHER, MEN HAN HAR BETYDNING OG REFORMATIONEN SATTE SINE SPOR. OVERSÆTTELSER GJORDE AT BUDSKABERNE BLEV FORSTÅELIGE, F.EKS GUD IKKE KAN KØBES MED PENGE MEN ALENE GLÆDES NÅR VI LEVER GODT OG KÆRLIGT, MEN OGSÅ AT MAGT BØR DELES – VERDSLIGT OG ÅNDELIGT (F.EKS. MELLEM STAT OG KIRKE). ÅNDELIG MAGT SKAL ALENE ØVE INDFLYDELSE GENNEM FORKYNDELSE OG KÆRLIGHEDSGERNINGER.

TIDEN FIK DERFOR STOR INDFLYDELSE PÅ, HVORDAN VI FIK INDRETTET VERDENSSAMFUNDET, PÅ DEMOKRATIERNE OG PÅ DEN FORSTÅELSE OG DEN MÅDE VI HAR INDRETTET VORES KIRKE OG UDØVER VORES TRO.

I MENIGHEDSRÅDET TALTE VI OM, HVORDAN VI PÅ EN PASSENDE MÅDE HELT NEDE PÅ JORDEN KUNNE VÆRE MED I NØRRE BROBY. VI BLEV ENIGE OM, AT INDDRAGE KONFIRMANDERNE OG VED DERES HJÆLP PLANTE 2 NYE ÆBLETRÆER I PRÆSTEHAVEN, SOM KOMMENDE KONFIRMANDER MÅSKE KAN NYDE, NÅR DE FORHÅBENTLIG KAN HØSTE FRUGTERNE, SMAGE DE GODE ÆBLER OG EVT. TALE LIDT OM REFORMATIONEN VED SAMME LEJLIGHED.

SET FRA NØRRE BROBY, KAN DEN OVERVÆLDENDE MÅDE LUTHER FEJRES PÅ IND I MELLEM VIRKE OVERDREVET, OG MAN KAN NEMT BLIVE FORVIRRET AF DET STORE BOMBARDEMENT AF TILBUD. VI VIL GERNE BEVARE BEGGE BEN PÅ JORDEN.

VI GLÆDER OS DERFOR OVER AT INDDRAGE UNGDOMMEN KONSTRUKTIVT I VORES ARBEJDE, OG SIDSTE LØRDAG VAR DER EN HERLIG FLOK, DER INDTOG PRÆSTEGÅRDEN OG VI ER DEM EN STOR TAK SKYLDIG FOR DE FLOTTE STREET-ART KOLLAGER MED PÅSKEMOTIVER, SOM VI KAN NYDE I KIRKEN I ØJEBLIKKET. TAK FOR DET, OG OGSÅ TAK FOR HJÆLPEN MED AT PLANTE ÆBLETRÆER I DAG.

VI HÅBER AT I ALLE HAR HAFT EN GOD TID SAMMEN MED ISÆR SANNE (OG LIDT MICHAEL) MENS I HAR GÅET TIL KONFIRMATIONSFORBEREDELSE. VI GLÆDER OS OVER, AT VI I NØRRE BROBY FÅR LOV TIL AT KONFIRMERE JER SØNDAG DEN 23. APRIL, OG ER SIKRE PÅ, AT I KAN SE FREM TIL EN MINDERIG OG GLÆDELIG DAG.

VI HÅBER SÅLEDES OGSÅ, AT SÅVEL KONFIRMANDER SOM ÆBLETRÆER VIL VOKSE SIG STORE OG UDVIKLE SIG PÅ BEDSTE OG SKØNNESTE VIS. VI VIL FØLGE MED OG GERNE HJÆLPE TIL. I SKAL I HVERT FALD IKKE VÆRE I TVIVL OM, AT I ALTID ER HJERTELIGT VELKOMNE HOS OS I NØRRE BROBY KIRKE.

OG TIL SIDST FOR IKKE AT FLYVE FOR HØJT – LIVET ER ANDET END LUTHER LAGKAGE … DER ER PØLSER & BRØD TIL ALLE I HØNSEHUSET … TAK TIL ALLE – ISÆR DE UNGE – HELD OG LYKKE

Nyeste kommentarer

30.12 | 11:16

Tak for orientering om den flotte 3D model af relieffet

30.12 | 11:05

Kære Anna ... Vi er ikke sikre på svaret, men vi kan konstatere, at i m...

06.12 | 09:42

Er det rigtigt, at Sct. Nikolaj i 1969 blev undsagt af paven og ikke længere ...

27.10 | 08:31

Lazarus i 3D https://sketchfab.com/3d-models/the-raisin...